Kennel Ketunpolun

sunnuntai 14. joulukuuta 2008

13.12-08 Messari

Eilen lähdettiin aamulla viideltä kohti Helsingin messukeskusta ja Vuoden Voittaja-08 näyttelyä. Vähän oli jännitystä kun tiesin, että uroksia on vaan 18 ja Bono on tosi hyvässä kunnossa. Olihan se kyllä ontunu puolen viikkoa, mutta tassussa oleva haava ei vaivannut sisällä...
Kuiteskin... Hain Satsan ja Kelmin ekaks ja sit otettiin Eevis kyytiin jostain keskeltä ei mitään. Matka meni niin nopeesti että piti pysähtyä johonkin kahville, messarissa oltiin silti ennen yhdeksää. Onneks Eevis on asunut hesassa, löydettiin perille heti tietöistä huolimatta. Mä olisin yksin panikoinu varmasti niin että olisin löytänyt itseni Tallinnan laivalta :) Oli hyvä että oltiin ajoissa, häkit saatiin tosi hyvään paikkaan! Sit vaan odottelua, hyvin kerkes tavata 'harvinaisia' tuttuja ja Kiakin saapu vihdoin paikalle.
Harjottelin vähän Bonon kanssa juoksua ja se ei oikeen sujunut... Onneks Pentti the Rantavahti tuli apuun. Jo alko nuorimies juosta kauniisti ja häntäkin laski siedettävälle tasolle :) päätettiinkin että Pentti esittää Bonon.
Ite näyttely olikin sitten selvää kauraa :)) vaikka musta ei kyllä tuntunut siltä! Bono kyllä esiinty todella upeesti, se seisoi narun päässä kun tuomari tutki sen, avasi kaksin käsin sen kidan ja kurkkas sisään :) ja kokeili rauhassa koko koiran ja herra vaan pönötti paikallaan! Liikkeet meni tosi hienosti ja nyt mäkin näin kuinka se juoksee!
Pentti vakuutti että kyllä se voittaa urokset, mutta en vaan voinu uskoo...meidän pikkuvauva.. PU kehässä tuomari ei katsonut sitä ollenkaan ja mua hermostutti tosissaan, tähänkö tää nyt jää? Mutta ilmeisesti tuomarin ei tarvinnu sitä enää katsoa, hän oli jo päättänyt että Bono on eka ja ratkaisi vaan muiden järjestystä. Niin Bono sai sitten tittelit JV-08 ja V-08 sekä sertin joka oli muuten 3.
Nartuissa Mini sai vaan EH:n tuomari halusi enemmän luustoa, kulmauksia ja rintakehän pitäisi vielä kehittyä. Minillä oli lisäksi maailma murjoo-päivä eikä se olisi halunnut että tuomari koplaa, ja tämä tuomarihan koplasi oikeen kunnolla kaikkia. Aina ei voi voittaa...
Bonon ruotsin tuttu Bästdals Ginet voitti käyttöluokan ja PN kehän aikana jännitettiin mitenkä käy... Pippin esittäjä ja omistaja on sama Pentti joka esitti Bonon! No Pippihän kaikkien(ainakin meidän) riemuksi voitti nartut!! Onneksi Kia oli paikalla ja sai viedä Bonon ROP-kehään. Siinä sitten molemmat JMW-08 koirat olivat taas vastakkain :) Valinnan jälkeen tuomarilla näytti olevan paljon asiaa, en vaan kehdannut tunkea kuuntelemaan, mutta Kia ja Pentti olivat kuulemma kertoneet että tämä kaksikko oli kesällä voittanut Tukholmassa junnu tittelit johon tuomari oli naurahtanut että onpas hänellä sitten hyvä maku! Paikalle saapasteli myös joku toinen tuomari(gronttujenko?) joka halusi että kaksikko esitetään myös hänelle, heti! No lapsethan poseerasivat ja meidän tuomari selitti mitä niissä näki... Tämä vieras miekkonen näytti olevan aivan samaa mieltä ja kovasti onnitteli meitä:))
Ryhmään tietysti piti jäädä vaikka Rainer Vuorinen otti sen. Rainerille koiran pitää esiintyä täydellisesti ja Bono nyt oli tosi poikki eikä Kiakaan ehtinyt jäädä sitä esittämään joten ajattelin että ihan turhaa me sinne mennään, mutta kuitenkin... Onneks Jostain pöllähti Hotasen Tiina juuri kun meitä alettiin esiarvostella ja Tiina tuli seisomaan Bonon kanssa. Tuomari oli jo kerran käynyt Bonon katsomassa mutta hän tuli saman tien uudestaan ja sanoi Tiinalle että osaahan se esiintyä..! Niinpä pikkumies sitten valittiin 8 parhaan joukkoon isossa kehässä :))) Kiitos vaan Tiinalle!
Ryhmän jälkeen Eevia ja Satsa jäivät vielä katselemaan muita ryhmiä ja mä kerkesin vihdoinkin tehdä vähän ostoksia! Suurin osa kojuista oli jo kiinni, mutta saatin me kuitenkin vähän tuhlattua :) Niin ja saatiin aivan upeat ilmaiset liha ateriat Best-In:ltä, nyt on Mitsulla hyvät eväät Liettuaa varten!
Kotimatka oli aika rankka, mulla oli ihan hillitön päänsärky ja kura lensi niin että ei paljon nähnyt mitään. Jossain vaiheessa tuli ihan karmee sumu ja näkyvyys oli entistäkin huonompi. Onneks Eevis ajoi Viialasta(?) kotiinsa ja mä jatkoin niiltä loput 24km.
Mutta eipä voi valittaa, aivan mahtava reissu!!
Tässä vielä Bonon arvostelu käänneetynä.
Erinomainen tyyppi. Maskuliininen, hyvin tasapainoinen juniori jolla on erinomainen ilme ja mittasuhteet. Kaunis pää jossa viehättävä ilme. Erinomaiset silmät ja korvat. Korrekti kita. Erinomainen niska ja ylälinja. Hyvin kehittynyt rungoltaan. Erittäin hyvät kulmaukset. Erinomainen lanne ja häntä. Vahva luusto. Erittäin hyvät tassut ja jalat. Erinomaisen tyypillinen liikkuja. Kaunis turkki, väri ja maski. Erinomainen luonne. Hyvin esitetty!

Ei kommentteja: