Kennel Ketunpolun

sunnuntai 8. helmikuuta 2009

Jos olis haulikko niin ampuisin noi molemmat...

mutta onneks on vaan starttipistooli. Eilinen päivä oli ihan paska jo aamusta saakka, kaikki vaan mätti pahasti. Töissä kiukuttelin kaikille ja sit kun pääsin kotiin kiukuttelin koirille :( Lähdettiin kuitenkin koko porukka ravikselle katsoon tilannetta(oli paljon lunta, mutta parkkis aurattu!). Pojat ihan ok, ei tappeluita, Jaska vaan kiusas Sisua niin että otin sen pian hihnaan ja sit meno rauhottu. Tultiin sit kotiin(kävin kaupassa välillä) ja ilmeisesti pojat oli vuorostaan kiukutellu toisilleen autossa niin, että Bono jäi kyttäämään Jaskaa mun jalkojen taakse kun menin laskemaan sitä autosta ulos. No tappeluhan siitä tuli, ei Jaskaa tarvinnu paljon provosoida! Luulin että tää on taas pieni muistutus siitä kuka on pomo, mutta ei, jälki oli paljon pahempaa kun viimeks... Kun Bono kömpi sisälle huomasin että sen vasemman silmän yläluomi on pahasti revennyt! Jaskaa en edes pystynyt tutkimaan kun Bonoo piti koko ajan pidellä kauluksesta kiinni kun se olis halunnut tietysti hangata silmäänsä kaikkeen mahdolliseen, jopa Sisun selkään! Sen kuitenkin huomasin että Jaska valu aika pahasti verta, sitä tuli niin että matolla oli kunnon tippoja... Onneks puhelin oli taskussa, soitin eka mutsille että nyt tarvitais apua ja sit eläinlääkärille jolla onneks oli päivystys Keuruulla. Lääkäri soitti hetken päästä takas ja sovittiin että lähden heti ajeleen kun mutsi on tullu. Mulla on jossain tallessa vanha kauluri, mutta eihän sitä löytyny, joten mutsi joutu lähteen mukaan. Se ajo ja minä pitelin Bonoo Punton takapenkillä.
Oli tosi mukavan ja varman olonen lääkäri, joku sijainen, joka heti ryhty hommiin. Possulille annettiin esirauhotus ja sit kun se alko vähän nuokkua ajeltiin karvat etujalasta ja laitettiin kanyyli johon sit pumpattiin nukutusainetta. Silmän putsaus aiheutti mulle jo heikotusta, unohin ihan hengittää ja siks alko huimata, päätin siis että en katso ompelua, musta ei olis mitään hyötyä jos kupsahtaisin lattialle ;) Se on kumma juttu miten sitä pystyy yksin kotona toimimaan ihan reippaasti, nytkin olin jo kertaalleen huuhdellu Bonon silmän ja kuivaillu sitä eikä yhtään tehny pahaa. Kai sen vaan täytyy sillon sujua kun ei ole ketään muutakaan tekemässä...
Luomi ommeltiin ensin 'sisäpuolelta' parilla tikillä ja sit päältä ja koko homma kesti reilun tunnin. Bonolle ruutattiin vähän väliä lisää rauhotetta kun sen tajunta alko palailla tosi nopeesti, on kuulemma pojalla terve maksa :) Sit tötterö päähän ja vähän herätettä kankkuun. Sen silmä piti vielä värjätä ja katsoa että itse silmässä ei ole mitään vauriota, mutta luomi oli niin turvoksissa että se homma ei onnistunut. Nyt vaan toivon että silmässä ei todella ole mitään haavoja..!
Pönäkkä hoiperteli itse autoon, mutta ei kyllä päässy hyppäämään penkille. Matka meni hyvin rauhallisesti ja kotonakin se sammu aika nopeesti. Äiti oli täällä sen aikaa kun sain Jaskan pestyä ja tutkittua ja laitoin itelleni vielä pedin alakertaan, eihän toi tötteröpää olis millään päässy yläkerran rappuja.
Olin ihan yllättynyt kuinka hyvin Jaska söi vaikka selvästi oli jalka kipee. Bono oli osunut siihen edellisen tappelun turvottamaan lapaan ja saanut haavan aikaseks niin että melkein kaikki vanha veri oli päässyt ulos, eli melkein hyvä juttu! Bono alko sen verran heräileen puolenyön maissa että päästin sen pissalle ja sithän se heräs ihan kunnolla. Ei meinannu tulla nukkumisesta mitään kun se ahisteli tötterönsä kanssa tyttöjä jotka tietty pöris hurjasti. Mun oli pakko sulkee ovi ja toinen portti, että sain jätkän ymmärtään että unia pitäis vaan jatkaa vaikka oli just nukkunut monta tuntia.
Nyt aamulla se söi kun hevonen ja joi kunnolla, sai myös kaadettua koko vesikupin. Silmä on putsattu ja tippa saatu toivottavasti oikeeseen kohtaan, luomi on edelleen tosi turvoksissa, olis pitänyt kysyä lääkäriltä että missä vaiheessa turvotuksen pitäis laskee ja millon mun pitäis alkaa huolestua jos se ei laske... Muuta kuuria sille ei määrätty kun tipat, ihan hyvä mä en tykkää syöttää antibiootteja turhaan. Saatiin toki resepti valmiiks jos näyttää siltä että alkaa tulehtua. Nyt sit vaan odotellaan miltä luomi alkaa näyttää ja paljonko tulee naamaan valkosia karvoja!

Ei kommentteja: