Kennel Ketunpolun

keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Kaikki hyvin...

Pennuilla menossa 4. vuorokausi, ehkä nyt uskallan huokaista helpotuksesta ja uskon että kaikki on hyvin!!!
Mutta alotetaanpas ihan alusta...
Atun lämpö laski ekan kerran jo tiistaina 28.2 eli sen 60. raskauspäivänä. Innostuin siitä niin että, päätin varuilti ottaa sekä keskiviikon että torstain vapaaksi. Yleensä lämmön lasku tarkoittaa sitä että, pennut tulee 12-24h laskun jälkeen. No ei tässä tapauksessa...
Keskiviikkona lämpö pysyi koko ajan n. 37,7 Atu söi ja liikkui ja oli ihan normaali. Sama torstaina. Aloin olla jo vähän ihmeissäni! Perjantaina se oli vähän onnettoman olonen, söi kuitenkin. Lauantaina oli jo 64. päivä eikä minkäänlaista pesän tekoa! Päätin viedä sen oikeen juoksemaan ja lähdettiinkin tyttöjen kanssa raviradalle. Atu veti kun pieni elän, oli tosi onnellinen :) Lenkin jälkeen se vähän ehkä supisteli ja tietenkin mun sängyssä. Lämpö pysyi kuitenkin koko päivän 37,1. 21.25 se meni ekan kerran pentulaatikkoon ja teki vähän pesää. Just sen verran että ehdin innostua... Koko alku yön rampattiin ulos ja sisään, se läähätteli ja taas nukkui. 2.45 käytiin taas kakalla ja sen jälkeen se alkoi kävellä sisällä ympäriinsä. (Olin laittanut muut koirat yläkertaan!) 3.45 mitattiin lämpö ja se olikin pudonnut taas 36,9. 3.55 käytiin taas ulkona ja sen jälkeen Atu meni laatikkoon ja itkeskeli. 4.00 se oksensi pari kertaa ja aloitti voimakkaan petaamisen. Vihdoinkin!! 4.33 huomasin että se vuotaa jotain... 'pentuvesi' tuli ja samalla huomasin että pussi näkyy osittain ulkona! Ei kuitenkaan tule kunnon työntöjä :/ 5.00 huomaan että vuotaa vaalenvihreetä nestettä... 5.30 soitan ekan kerran päivystävälle joka rauhoittaa tilannetta, jos vihreä neste muuttuu tumman vihreäksi on hätä, muuten Atulla on vasta avautumisvaihe menossa! 7.24 lämpö 37,5. 7.40 juostaan ulkona pakkasessa! 7.45 tulee eka kunnon supistus!!! 8.10 syntyy ensimmäinen poika! Pelkäsin kovasti että poika ei ole kunnossa kun pussi on roikkunut ulkona osittain jo 3,5 tuntia, mutta onneksi pussi on säilynyt ehjänä ja poika on kunnossa!
9.02 syntyy iso tyttö! 10.05 syntyy taas poika 10.56 syntyy poika jolla sukat etujaloissa. En ehdi edes kunnolla naamaa kuivata kun se jo imaisee itsensä tissiin kiinni :) Sen jälkeen poltot loppuu... menee pari tuntia ja mitään ei tapahdu. Atu syö ja alkaa nukkua... WTF!!! Tunnen ihan selvästi molemmilla puolilla potkuja eli sisällä on ainakin yksi luultavasti kaksi pentua. Aikaa kuluu lisää ja soittelen hädissäni kaikki mahdolliset kaverit ja lähilääkärit jos vaikka joku vastais ja antais meille oksitosiini piikin. Ei siis sen kummempaa oltais tarvittu kun yksi piikki! No kukaan ei tietenkään vastaa :( Tässä välissä KIITOS Pia ja Tomi, joilta sain yhden lääkärin numeron, toki tämäkään lääkäri ei vastannut! Alan oleen jo ihan hermoraunio, ainoa lohduttava asia on se että, Atu vaikuttaa levolliselta! Yhtäkkiä kuuden tunnin(!) odotuksen jälkeen tulee taas supistuksia ja 17.15 syntyy taas poika! Vieläkin tunnen potkuja masussa joten ainakin yksi vielä pitäisi saada ulos. 18.05 syntyykin taas...POIKA! Tämä poika on vähän vetelä ja meinasin että en elvytä. Pyyhkeellä vähän hankasin herraa selästä ja yhtäkkiä se muistikin olevansa nälkäinen, joten ei hätää imu löytyi heti :) Ajattelin että nyt on kaikki ohi. Mutsi siivosi pentulaatikon sillä aikaa kun käytin Atun ulkona ja pesin sen. Sitten vähän ruokaa massuun ja pennuille maitoa. Onnellisena jo ajattelin että, taidan kohta päästä nukkumaan... 19.30 Atu ponnistaa pari kertaa ja kas taas tulee POIKA!!! Kun tämä tulokas on putsattu ja löytää tiensä tissille, tulee vielä ihan pieniä supistuksia. Vähän odotan että jos vielä vaikka yksi pentu joka olisi tyttö... mutta supistukset loppuu ja Atu alkaa nukkua.
Seuraava merkintä pentupäiväkirjassa on 1.30 Atu ulos juokseen. Tätä ennen olen huomannut että, takapuolesta roikkuu taas pussi! Tällä kertaa se on tumman ruskea, jälkeiset? Supistuksia ei tule ja Atu alkaa täristä pesässä. Soitan tietysti taas päivystykseen että onko nyt kalkki krampin vuoro!!?? Omat ajatukset kulkee niin tahmeena tässä vaiheessa että lähinnä vaan itkettää. Mä en jaksa enää!!! Jyväskylästä vastannut naislääkäri rauhottaa että, kalkkikramppi on harvinaista tän kokosella koiralla ja se tulee yleensä pari päivää synnytyksen jälkeen. Käskee herättää Atun jos tärinä loppuisi. Ja loppuuhan se, Atu on siis vaan niin väsynyt että tärisyttää. Ei ihme!! 5.00 käydään taas ulkona juoksemassa, ei polttoja. Pussi on ihan tumman vihreä ja jonkin verran vihreetä vuotoa tulee myös ulos. Tässä vaiheessa annan periksi, jos sisällä on pentu on se nyt kuollut. 6.30 Atu syö, on aika rauhallinen. Läähättää toki, mutta pentuhuoneessa on kuuma :) 8.00 alan soitteleen lähi lääkäreille ja eka joka vastaa on meidän kaupungin lääkäri. Sisälle päästään klo.9.00 Pia tutkii Atun ulkoisesti ja kokeilee myös sisältä sekä ultraa sen. Ei näy eikä tunnu pentua. Atu saa piikin oksitosiinia ja minä saan vielä 2 piikkiä mukaan. Samalla kun äiti maksaa(KIITOS!!) me juostaan Atun kanssa pihalla. Atu alkaakin tehdä voimakkaasti pesää puolimatkassa kotiin. Roippeet tulee ulos ja tietenkin mamma syö ne, YÖK!!!!! Sit pesulle ja takasin pentuja hoivaamaan. Atu on rauhallinen ja kaikki tuntuu olevan kunnossa! Lääkärin kanssa sovitaan että, annan vielä yhden piikin varmuuden vuoksi. Ulos ei tule enää mitään muuta kun normaalia synnytyksen jälkeistä vuotoa. Sitä tulee jonkin verran edelleen.
Kokemus oli kamala, mutta tietenkin opettavainen. Toivon kuitenkin että Yanan ja Näpsän kanssa menee helpommin!!!!!
Nyt pennut ovat jo lisänneet hyvin painoa, Atu hoitaa niitä hyvin ja on rauhallinen. Se jopa haluaa välillä tulla olkkariin halailtavaksi :) Tänään lähdetään kunnon lenkille jäälle, saa rouva vähän muuta ajateltavaa ja raikasta ilmaa!

Ei kommentteja: